Δήλωση της Κατερίνας Ιγγλέζη σχετικά με την έναρξη της δίκης της υπόθεσης Λάκκου Καρατζά.στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

“Σε λίγες ώρες ξεκινάει η τελευταία από τις μεγάλες δίκες που αφορούν το Κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αυτή του Λάκκου Καρατζά, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Καλούμαστε λοιπόν να είμαστε εκεί, να είμαστε ενωμένοι για να στηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διωκόμενους συμπολίτες μας, δηλώνοντας με την παρουσία μας ότι δεν έχουμε ξεχάσει, ότι ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών επί κυβέρνησης ΝΔ δεν είναι σε καμία περίπτωση μόνοι τους.

Ελπίζουμε για ακόμη μία φορά η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να δικαιωθούν οι ίδιοι οι διωκόμενοι, οι οικογένειές τους αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία που συμμετέχει σε αυτό τον δίκαιο και ειρηνικό αγώνα. Στηρίζω με την παρουσία μου και με όλες μου τις δυνάμεις τους διωκόμενους συμπολίτες μας, μέχρι να ολοκληρωθεί και η τελευταία δικαστική περιπέτεια του κινήματος και μέχρι να σταματήσουν σε όλα τα μέτωπα τα καταστροφικά σχέδια της El Dorado.”