Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων για την προστασία από τα κουνούπια, που διοργάνωσε για τρίτη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης διά της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων, που αποτελεί πλέον θεσμό στη Θεσσαλονίκη, έγινε σε ειδικό περίπτερο που στήθηκε μπροστά στο Λευκό Πύργο και προσέλκυσε το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, κυρίως των παιδιών. Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο ανάπτυξης των κουνουπιών σε ειδικό ενυδρείο με προνύμφες που εγκαταστάθηκε στο περίπτερο, καθώς και να παρατηρήσει σε στερεοσκόπιο μεγεθυμένα διάφορα είδη κουνουπιών, να γνωρίσει την ανατομία τους και άλλες σχετικές λεπτομέρειες.

Συνεχής ήταν η παρουσία του επιστημονικού προσωπικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της αναδόχου εταιρείας του έργου καταπολέμησης των κουνουπιών στο περίπτερο της εκδήλωσης, που έδινε πληροφορίες και απαντούσε σε ερωτήματα των επισκεπτών. Την εκδήλωση ζωντάνεψε με την παρουσία του ένα ζευγάρι από ξυλοπόδαρους με αμφίεση κουνουπιού, που μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχομένους, εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Το ενημερωτικό διήμερο για την προστασία από τα κουνούπια αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το μεγάλο αυτό έργο, αλλά και για τους τρόπους αποφυγής δημιουργίας εστιών κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους και αποτροπής των τσιμπημάτων, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και να αποφευχθούν οι οχλήσεις που προκαλούν τα κουνούπια.