«Οι ζημιές που προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την Χαλκιδική αποκαθίστανται και μπορείτε να συνεχίσετε άφοβα τις διακοπές σας» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την YUTA.
Ναι στις διακοπές στη Χαλκιδική

Ταυτόχρονα, συστήνεται σε όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν για διακοπές την Χαλκιδική να το πράξουν και να μην ακυρώσουν τις κρατήσεις καταλυμάτων που έχουν κάνει. Η YUTA σημειώνει ότι τα τουριστικά πρακτορεία δεν έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής αιτήματα ακύρωσης κρατήσεων και τα τουριστικά «πακέτα» με προορισμό την Χαλκιδική, που είχαν προγραμματιστεί πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου, θα υλοποιηθούν κανονικά.

Εξι Σερβοι τραυματίες στη Χαλκιδικη

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της Σερβίας, κατά τη διάρκεια της καταιγίδας στην Χαλκιδική με τους 7 νεκρούς, τραυματίστηκαν ελαφρά έξι Σέρβοι τουρίστες, οι οποίοι αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείων των Μουδανιών έλαβαν εξιτήριο και συνεχίζουν τις διακοπές τους. Εξιτήριο αναμένεται να πάρει σήμερα και ένα κοριτσάκι από τη Σερβία που νοσηλεύεται στο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

Επιστολή Σερβου υπουργού Υγεία σε Κικίλια

Ο υπουργός Υγείας της Σερβίας, Ζλάτιμπορ Λόντσαρ, απέστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του, Βασίλη Κικίλια, με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της καταιγίδας στη Χαλκιδική και προσφέρει κάθε βοήθεια των σερβικών υπηρεσιών υγείας, εφόσον παραστεί ανάγκη.
«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της καταστροφικής καταιγίδας που έπληξε τη Χαλκιδική και συμπαραστεκόμαστε στον αδελφικό ελληνικό λαό. Το υπουργείο Υγείας της Σερβίας είναι έτοιμο να παράσχει κάθε βοήθεια και υποστήριξη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές» επισημαίνει ο κ. Λόντσαρ στην επιστολή του.
Η ανάρτηση Κικίλια

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στο twitter, ευχαρίστησε τον Σέρβο ομόλογό του. «Ευχαριστώ τον υπουργό Υγείας της Σερβίας, Zlatibor Loncar, για την επιστολή συμπαράστασης και την πρόθεσή του να βοηθήσει τη χώρα μας. Στο πρόσωπό του αποτυπώνεται η αλληλεγγύη της σερβικής κυβέρνησης και οι διαχρονικά φιλικές σχέσεις των δύο λαών μας» έγραψε στο μήνυμα του στο twitter ο κ. Κικίλιας.