Στις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας περιφερειακής αρχής Κεντρικής Μακεδονίας και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο προαύλιο του κτιρίου της Περιφέρειας, στη βίλα Αλλατίνη.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή των συλλογικών οργάνων, δηλαδή του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ βάσει του «Κλεισθένη» η εκλογή των υπολοίπων οργάνων (της Μητροπολιτικής Επιτροπής και των άλλων Επιτροπών) προβλέπεται να γίνει σε επόμενη ημερομηνία.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, οι υπηρεσίες της εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά, ενώ συνεδριάζουν όλα τα συλλογικά όργανα (Οικονομική Επιτροπή, Περιφερειακό Συμβούλιο κ.ά).
Ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας θα βρίσκεται τον Αύγουστο στην Περιφέρεια καθώς, μετά και τις τροποποιήσεις στον «Κλεισθένη», στις οποίες θα προχωρήσει η νέα κυβέρνηση, θα λάβει τις αποφάσεις του για τη δημιουργία του νέου διοικητικού σχήματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα, άλλωστε, με όσα έχει δηλώσει ο ίδιος, οι προτεραιότητές του στη νέα διοίκηση θα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η προώθηση της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και γενικότερα της ανάπτυξης στην Κεντρική Μακεδονία.