Χείρα βοηθείας Τραμπ σε Πούτιν για τις πυρκαγιές στη Σιβηρία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε πρόταση από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για την παροχή βοήθειας στη χώρα του από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των τεράστιων δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στη Σιβηρία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνομιλία χθες Τετάρτη το βράδυ “κατόπιν αμερικανικής πρωτοβουλίας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Κατά τη συνομιλία αυτή “ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε να βοηθήσει τη Ρωσία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη Σιβηρία”, διευκρινίζει το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος “εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του για την ευγενική αυτή στάση και την πρόταση αυτή βοήθειας και υποστήριξης”, προσθέτει το Κρεμλίνο. Ο Πούτιν “απάντησε ότι η ρωσική πλευρά θα επωφεληθεί της πρότασης αυτής αν κριθεί απαραίτητο”, σημειώνει.

    Ο Πούτιν υπογράμμισε εξάλλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι η πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου αποδεικνύει ότι “οι δύο χώρες θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν πλήρως τις σχέσεις” τους, οι οποίες διανύουν αυτήν την περίοδο τη χειρότερη κρίση τους μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Οι δύο ηγέτες “συμφώνησαν να συνεχίσουν τις τηλεφωνικές επαφές καθώς και τις συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο”, σημείωσε ο Κρεμλίνο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ