Εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα θα αποκτήσουν πέντε δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, για να εξυπηρετούν καλύτερα τα αιτήματα των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υπέγραψε τις αποφάσεις για την ψηφιακή αναβάθμιση των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών και Παύλου Μελά, έργο συνολικού προϋπολογισμού 790.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

«Με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναβαθμίζουμε ψηφιακά τους δήμους, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία, να αποκτήσουν οι υπηρεσίες τους σύγχρονα συστήματα και κυρίως να περιοριστεί η ταλαιπωρία των πολιτών στις συναλλαγές τους με τους δήμους.

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας οι πέντε Δήμοι θα αποκτήσουν εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα, θα ψηφιοποιήσουν πολύτιμα αρχεία και θα αποκτήσουν ολοκληρωμένες διαδικτυακές πύλες, μέσω των οποίων θα εξυπηρετούνται αιτήματα των δημοτών και των επιχειρήσεων» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.