Τις εγκαταστάσεις της Facebook στη Silicon Valley της Καλιφόρνια επισκέφτηκε η επιχειρηματική αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η επιχειρηματική αποστολή ξεναγήθηκε αρχικά στις εγκαταστάσεις της Facebook από Έλληνες εργαζόμενους στην εταιρία – κολοσσό των social media.

Ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας στη συνέχεια με στελέχη και εργαζομένους της εταιρίας έκανε λόγο για «ένα τεχνολογικό θαύμα που κατόρθωσε να αλλάξει άρδην την επικοινωνία σε όλο τον κόσμο και το εργασιακό περιβάλλον του αποτελεί πρότυπο για κάθε καταρτισμένο εργαζόμενο από όλο τον πλανήτη. Μια εταιρία που εξελίσσεται συνεχώς και μαζί της εξελίσσεται κι ο κόσμος, φέρνοντας καθημερινά πιο κοντά εκατομμύρια πολιτών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης θα συντάξουν ολοκληρωμένη πρόταση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο να διερευνηθεί από την εταιρία η δυνατότητα σύστασης και λειτουργίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης παραρτήματος της Facebook».

Στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν μάλιστα σε στελέχη της Facebook ένα πρόπλασμα της πρότασης, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα που έχει η Θεσσαλονίκη για μια τέτοια επιλογή, αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν τόσο για την πόλη, όσο και για την εταιρία, με τη σύσταση και λειτουργία παραρτήματος.

Ένα παράρτημα της Facebook στη Θεσσαλονίκη αφενός θα δώσει την ευκαιρία στο υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής να απασχοληθεί σε μια εταιρία παγκοσμίου κύρους, αφετέρου θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης και στην επίτευξη του στόχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι να καταστεί η πόλη καινοτομικό κέντρο για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για τη Facebook η λειτουργία παραρτήματος στη Θεσσαλονίκη, θα την τοποθετήσει στρατηγικά στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα ανοίξει προοπτικές για την εταιρία σε μια δυναμική αγορά, η οποία αναπτύσσεται διαρκώς και είναι στο σταυροδρόμι πολυεπίπεδων διεθνών εξελίξεων.