Συνάντηση στη Μεγάλη Παναγία με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας της Διεύθυνσης Δασών της Χαλκιδικής πραγματοποίησε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα, με αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με το έργο τους και την στήριξη του δίκαιου αιτήματός για άρση της εργασιακής τους ανασφάλειας.

Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, το έργο τους αναγνωρίζεται από όλους τους συναρμόδιους φορείς που ασχολούνται την προστασία του δάσους, από την πυροσβεστική υπηρεσία, μέχρι τα δασαρχεία και τις διευθύνσεις δασών. Το πρόγραμμα έχει ήδη αξιολογηθεί και κρίνεται απαραίτητη η μονιμοποίησή του, καθώς αποτελεί κομβικό μέτρο για την πρόληψη των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών. Η Ελλάδα, όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει καθυστερήσει τόσο πολύ στην συγκρότηση ενός σύγχρονού φορέα πυροπροστασίας, απαραίτητου για την πρόληψη των πυρκαγιών και την προστασία του δάσους.

Όπως υπογράμμισε η Κυριακή Μάλαμα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να συνεχιστεί οπωσδήποτε, καθώς είναι αλληλένδετο με την πολιτική προστασία και την προστασία από φυσικές καταστροφές, ενώ τόνισε ότι θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων για κάθε κοινοβουλευτική ενέργεια στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης της εργασίας τους.