Έως το τέλος του έτους θα λειτουργήσει πλήρως ο τριψήφιος έκτακτης ανάγκης «112» σύμφωνα με τον κ. Κυριάκο Πιερρακάκη καθώς η σχετική προετοιμασία από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες περιέγραψε ορισμένες κρίσιμες «αστοχίες» που διαπίστωσε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του και οι οποίες είχαν καταστήσει ανενεργό το «112» όπως άλλωστε φάνηκε στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ειδικότερα είπε ότι κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής ενεργοποίησης το περασμένο καλοκαίρι διαπιστώθηκε ότι οι ειδοποιήσεις στάλθηκαν σχεδόν σε όλα τα smart phone εκτός των «Apple». Αυτό συνέβη γιατί η αρχική σύμβαση δεν όριζε την αρμόδια υπηρεσία που θα έπρεπε να επικοινωνήσει με όλες τις εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων και να τους ζητήσει να προσαρμόσουν το λογισμικό τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης προχώρησε ο ίδιος σε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της «Apple» τα οποία του εγγυήθηκαν πως άμεσα θα διευθετήσουν το θέμα.

Πέραν αυτού, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι ψηφιακές ταυτότητες θα είναι έτοιμες εντός του 2021. Παράλληλα και με αφορμή την διασύνδεση της ΑΑΔΕ με τους Δήμους που ανακοινώθηκε σήμερα, είπε ότι η το σύστημα ψηφιακής διαλειτουργικότητας των δημόσιων υπηρεσιών θα πραγματοποιείται βήμα – βήμα και θα ολοκληρωθεί εντός της τετραετίας.

Πηγή: protothema.gr