Σε εκδήλωση για τα 60 χρόνια ζωής του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε εκτενώς στη Θεσσαλονίκη, στη θέση της αλλά και στην παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη ως δημάρχου της πόλης.
«Είναι μια πόλη που ο κόσμος τη συνδέει με ευχάριστες αναμνήσεις.
Η Θεσσαλονίκη κέρδισε πάρα πολλά με τη δημαρχία Μπουτάρη. Ο Μπουτάρης ουσιαστικά γύρισε την πόλη, από την πλάτη έβγαλε το μέτωπο της προς τον κόσμο».
Αναφερόμενος στα αρνητικά της πόλης. ο Μαργαρίτης Σχοινάς συμπεριέλαβε το ότι «η Θεσσαλονίκη δεν έχει ακόμα συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι πρέπει να αποδεχθούμε όλους τους γείτονές μας» και σημείωσε: «Τούρκοι, Βούλγαροι, Βορειομακεδόνες, Αλβανοί, Σέρβοι, θέλουν όλοι να έρθουν εδώ. Και είναι χαρά μας και καμάρι μας και υπερηφάνεια μας, που έρχονται. Αυτοί είναι ευλογία.
Πρέπει να δουλέψουμε για να τους κρατήσουμε. Όσο η μεσαία τάξη στις γειτονικές χώρες ανεβαίνει κι αργά ή γρήγορα η Ρουμανία και η Βουλγαρία θα μπουν στο Σένγκεν, αυτά που βλέπουμε σήμερα είναι πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που θα δούμε σε λίγα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ως κέντρο μιας ευρύτερης αγοράς κινητικότητας περίπου 25.000.000 Ευρωπαίων από τη Ν.Α. Ευρώπη».