Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το προγραμματισμένο από την Ε.Π.Σ Χαλκιδικής, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ)
Αρχικά έγινε μία εισαγωγή του προγράμματος εκπαίδευσης των υποψηφίων. Στη συνέχεια ακολούθησαν: α) η επίδειξη από τους εκπαιδευτές, β) η εξάσκηση και γ) ο σχολιασμός των υποψηφίων.
Αναλύθηκαν και διδάχθηκαν οι παρακάτω ενότητες: α) Αξιολόγηση θύματος που έχει καταρρεύσει, β) Συμπιέσεις και εμφυσήσεις διάσωσης, γ) Χρήση απινιδωτή, δ) Τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης και ε) Αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των υποψηφίων ήταν πολύ ενδιαφέρον και οι εκπαιδευτές πολύ επικοινωνιακοί με τους συμμετέχοντες.
Είναι σημαντικό λοιπόν να μπορούμε να σώσουμε μία ζωή, παρέχοντας τις Πρώτες Βοήθειες στον συνάνθρωπό μας.
Τέλος, η ΕΠΣΧ ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ κ. Χατζημιχαηλίδη Απόστολο, κ. Κοτλίδα Κωνσταντίνο και κ. Μελετιάδη Πρόδρομο ,τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, κ. Σμυρλή Νικόλαο που κάθε φορά μας διαθέτει τον χώρο με μεγάλη προθυμία και τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων της Ε.Π.Σ.Χ για την όμορφη συνεργασία.

dig

*Φωτογραφία: ΕΠΣ Χαλκιδικής