Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, βρέθηκε στο σχολείο Ολύνθου και παρακολούθησε, μαζί με την Υφυπουργό Παιδείας κ.Ζαχαράκη Σοφία, το πρόγραμμα των παιδιών «Φωνάζουμε Stop στα ατυχήματα».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Δήμαρχος:
«Στο δημοτικό σχολείο Ολύνθου και στο «αλλιώτικο» πάρκο του βρεθήκαμε με την Υφυπουργό Παιδείας κ.Ζαχαράκη (Sofia Zacharaki) ,τον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής. Μακεδονίας κ. Κόπτση (Αλέξανδρος Κόπτσης), την Διευθύντρια Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής κ. Παπανικολάου (Ευτυχία Παπανικολάου), τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αυγέρη (Νίκος Αυγέρης), τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Φωνάζουμε STOP στα ατυχήματα».
Στο διαδραστικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής τα παιδιά μαθαίνουν να κυκλοφορούν ως πεζοί αλλά και μελλοντικά ως οδηγοί μέσα από βιωματικές δράσεις και το απολαμβάνουν πραγματικά.
Σκοπός είναι η δημιουργία μιας αυριανής γενιάς οδηγών με την απαραίτητη κυκλοφοριακή κουλτούρα. Υπάρχουν διαβάσεις πεζών, δρόμοι διπλής κατεύθυνσης, μονόδρομος, κυκλικός κόμβος, κόμβοι, φανάρια, χώρος στάθμευσης, χώροι πρασίνου κ.ά.

Το εν λόγω Πάρκο (το οποίο είναι το μοναδικό με αυτή τη μορφή σε όλη την Ελλάδα ), δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά και ασφάλεια, που είναι και το ζητούμενο στις μέρες μας.
Το όλο έργο ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Πολυγύρου, του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος , της διεύθυνσης του σχολείου, της τοπικής κοινότητος και των κατοίκων της περιοχής. Υπεύθυνος και οραματιστής του, είναι ο Διευθυντής του σχολειού Βασίλης Μισαηλίδης, τον οποίο και ευχαριστώ ιδιαίτερα.
Ας στηρίξουμε λοιπόν το όραμα κι ας “οδηγήσουμε” τους μαθητές και την κοινωνία σε μοναδικές εκπαιδευτικές διαδρομές».