Μαζί με τον Άρη, η πειθαρχική επιτροπή της FIFA τιμώρησε και τον Ασπρόπυργο με απαγόρευση μεταγραφών, για μία παλιά οφειλή που υπήρχε σε παίκτη της, από την παλιά ακόμα ΠΑΕ, πριν αλλάξει ΑΦΜ ο σύλλογος.
Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι η ομάδα της Δυτικής Αττικής δεν είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει παίκτες που αποκτήθηκαν τον Γενάρη, γι’ αυτό και στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την Τρίγλια (2-2) τα οχτώ τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα βρίσκονταν στην εξέδρα.
Παρά ταύτα ο Βαζάκας χρησιμοποίησε έναν άλλο παίκτη που αποκτήθηκε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, τον Μιχάλη Φράγκο, παρότι “έτρεχε” ήδη η τιμωρία από την παγκόσμια ομοσπονδία.
Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, οδήγησε την Τρίγλια να καταθέσει ένσταση αντικανονικής συμμετοχής του ποδοσφαιριστή, καταλογίζοντας δόλο στον Ασπρόπυργο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι παρότι είχε εκδοθεί δελτίο στον ποδοσφαιριστή από την ΕΠΟ, ο Ασπρόπυργος γνώριζε για την τιμωρία από την παγκόσμια ομοσπονδία και: «από τα ανωτέρω προκύπτει ότι είναι απόλυτα σαφής και δεδομένη η ύπαρξη δόλου εκ μέρους της αντίδικης ΠΑΕ, δεδομένου ότι όπως προαναφέρθηκε αυτή στην ουσία “έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια” την απόφαση της FIFA για απαγόρευση μεταγραφών και σαν να μη συμβαίνει τίποτα αγνόησε αυτή και πέτυχε παραπλανώντας και εξαπατώντας την ομοσπονδία, την έκδοση δελτίου ποδοσφαιριστή αυτού».
Στην ένσταση δίνεται ως παράδειγμα και η περίφημη υπόθεση Βάλνερ, όπου παρότι είχε εκδοθεί δελτίο στον ποδοσφαιριστή από την τότε ΕΠΟ, η συμμετοχή του κόντρα στον Ολυμπιακό κρίθηκε ως αντικανονική, ενώ γίνεται λόγος και για τη μη συμμετοχή του Ντουρμισάι στο Λάρισα-Άρης λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών.
Βέβαια πλέον γίνεται εύκολα αντιληπτό το τι θα μπορούσε να συμβεί αν αποφάσιζαν να κινηθούν εναντίον του Άρη, τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η Ξάνθη στο πρώτο ματς Κυπέλλου, όπου είχε χρησιμοποιηθεί ο Ντουρμισάι, παρότι τουλάχιστον από την πλευρά του Δικεφάλου είχε ξεκαθαριστεί ότι δεν υπήρχε περίπτωση να διεκδικήσει στα χαρτιά παιχνίδι που έχασε στο γήπεδο.
Η Τρίγλια ζητάει με την ένστασή της να κατακυρωθεί υπέρ της με σκορ 3-0 το παιχνίδι με τον Ασπρόπυργο για τη 15η αγωνιστική της Football League, παράλληλα να του αφαιρεθούν τρεις βαθμούς, αλλά και να του επιβληθεί η προβλεπόμενη χρηματική ποινή (ως 40.000 ευρώ), όπως αναφέρουν οι διατάξεις του άρθρου 23 παρ. 6 του ΚΑΠ.
Πηγή: sdna.gr