Τον τίτλο της δασκάλας της χρονιάς σε όλο τον κόσμο, διεκδικεί μία καθηγήτρια μουσικής από τη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για την Έφη Μπατσεβάνα, η οποία έφερε στην Ελλάδα τα Boomwhackers, αλλά και δημιούργησε μία πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας τους, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Η Έφη Μπαχτσεβάνα είναι μουσικός. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας και εγκαταστάθηκε σε ηλικία δέκα ετών με την οικογένειά της στην Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή αποφάσισε ότι ήθελε να ασχοληθεί με τη μουσική και κάπως έτσι ξεκίνησε η συναρπαστική της περιπλάνηση στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Η ίδια γνωρίζοντας καλά την απήχση που έχουν στα παιδιά τα boomwhackers δημιούργησε το 2012 τη «Boomwhackers Οrchestra» του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, η οποία αποτελείται από παιδιά ηλικίας 5 εώς 12 ετών και έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων.Πρωτοποριακό εγχείρημα της ΄Εφης αποτέλεσε και η εισαγωγή διδασκαλίας των boomwhackers στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.Τα boomwhackers αγκάλιασαν με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές της στο μάθημα της Μουσικής Προπαιδείας, όπου τα διδάσκει τα τελευταία πέντε χρόνια ως αποκλειστική μέθοδο διδασκαλίας.Απο το 2012 πραγματοποιεί σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, παιδαγωγούς προσχολικής και σχολικής ηλικίας, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, εμψυχωτές, (team building activities), γυμναστές, μουσικούς και καθηγητές Αγγλικών με θέμα τη διδασκαλία των boomwhackers.

Πριν από περίπου ένα μήνα κάποια σχολεία από την Ινδία την βρήκαν τυχαία μέσω facebook και της ζήτησαν να κάνουν κάποια μαθήματα μέσω skype. Η ίδια αποδέχθηκε την πρόσκληση με χαρά. Κάπως έτσι ήρθε και η υποψηφιότητα.

Μέσα από τα μαθήματα που έκανε σε παιδιά δημοσίων σχολείων στη Ινδία, την ανακάλυψη ο παγκόσμιος εκπαιδευτικός οργανισμός AKS Education Awards, ο οποίος της απέστειλε και πρόσκληση για υποψηφιότητα για Global Teacher Award of 2020.

Υποψήφιοι σε αυτόν είναι 600 εκπαιδευτικοί από όλον τον κόσμο και από διάφορες ειδικότητες, οι όποιοι έχουν ξεχωρίσει μέσω του έργου τους, έχοντας εφεύρει καινοτόμες διδασκαλίες που εφαρμόζουν στην σχολική τάξη.

Ο σχετικός διαγωνισμός του AKS Education, με έδρα την Ινδία, διεξάγεται κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: thestival.gr