Πάνω από δύο μήνες τώρα οι κάτοικοι του Γοματίου Χαλκιδικής αντιμετωπίζουν το σοβαρό πρόβλημα της μετακίνησης από και προς το χωριό τους.  Οι καταστροφικές πλημμύρες στα τέλη Νοεμβρίου κατέστρεψαν ολοσχερώς το οδικό τμήμα διασύνδεσης Γομάτι Πλανά από όπου διέρχονται όσοι μετακινούνται προς Ιερισσό,  Νέα Ρόδα, Ουρανούπολη,  Άγιο Όρος Όρος. Οι οδηγοί τώρα αναγκάζονται να διανύσουν 3 χλμ περίπου παραπάνω σε έναν κακοτράχαλο, μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο που δεν μπορούν να περάσουν όλα τα οχήματα.  Για την κατασκευή του εναλλακτικού δικτύου έχουν γίνει ήδη οι αναγκαίες ενέργειες,  απαιτούνται ωστόσο πολλές αδειοδοτήσεις παρά το επείγον της κατάστασης.

“Στο τέλος του Ιανουαρίου, το πολύ έως τις 3 Φεβρουαρίου το τμήμα που έχει αποκλειστεί θα δοθεί στην κυκλοφορία μετά την επισκευή που έγινε. Δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή ημερομηνία καθώς δεν ξέρουμε τι καιρικές συνθήκες θα επικρατούν και αν θα επιτρέψουν την ασφαλτόστρωση του δρόμου», έχει δηλώσει πρόσφατα ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος .

Το θέμα έφερε επιτακτικά και η μειοψηφία του Δήμου Αριστοτέλη λέγοντας ότι έπρεπε από την πρώτη στιγμή να γίνει η παράκαμψη . Η διοίκηση και ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος είχε απαντήσει για όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται.