Παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας, τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο».

[metaslider id=93442]

Σκοπός της περιοδικής έκθεσης είναι να αναγνωρισθεί η διαχρονική και συγκλονιστική ανταπόκριση των Ελληνίδων στο κάλεσμα της ευθύνης, κάθε φορά που το Έθνος μας χρειάστηκε να υπερασπιστεί το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας.

“Είναι μια έκθεση αφιερωμένη στις αφανείς Ελληνίδες; ηρωίδες που διαχρονικά έχουν δώσει το στίγμα τους στους ελληνικούς πολέμους βοηθώντας τους στρατιώτες. Φέτος ειδικότερα γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης από όπου ξεκινάει η Ελλάδα ουσιαστικά και θέλουμε την ανάταση του εθνικού φρονήματος στην περιοχή. Του χρόνου, στα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση θα δώσουμε την τιμή που πρέπει στη Χαλκιδική από όπου ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας για να θεριεύσει και να στεριώσει στην υπόλοιπη Ελλάδα μετά. Δυστυχώς η Μακεδονία έχει αδικηθεί ιστορικά, κι εμείς θέλουμε να αναδείξουμε την τεράστια σημασία των Μακεδόνων το 1821”, τόνισε σε δηλώσεις στο XalkidikiPolitiki ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου όχι μόνο όπως είπε για την παρουσία του αλλά κυρίως για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και τιμούν την Ελληνίδα γυναίκα. “Πιστεύω και εύχομαι η έκθεση να πετύχει για όλα αυτά που σηματοδοτεί. Ευχαριστώ και τον κ. Νικόλτσιο που έχει επιμεληθεί την έκθεση και καλώ όλους τους Πολυγυρινούς που έχουν ηθική υποχρέωση να επισκεφτούν την έκθεση”, σημείωσε ο δήμαρχος Πολυγύρου και επεσήμανε: “Η συντονισμένη καταγραφή της συμμετοχής τους στους Εθνικούς αγώνες φωτίζει τον ηρωισμό και τη θυσία τους, περιγράφοντας πως υπερασπίστηκαν την πατρίδα, την Τιμή και την ελευθερία της χώρας μας”.

Η περιοδική έκθεση, την οποία αξίζει να επισκεφθούν οι πολίτες αλλά και οι μαθητικές κοινότητες, θα παραμείνει στον Πολύγυρο ως την 1 Φεβρουαρίου.