Το ταξίδι του thallon των αδελφών Τσικούρη απο την Ορμύλια Χαλκιδικής συνεχίζεται.

Συμμετείχε στην ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΠΟΤΡΟΦ – EXPOTROF EXHIBITION 2020, την μοναδική έκθεση τροφίμων

Μια μοναδική έκθεση για τον πιο νόστιμο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

H μεγάλη εκθεσιακή διοργάνωση στην Αθήνα για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά, μια διοργάνωση εμπειρία για κάθε εκθέτη και γιορτή για κάθε επισκέπτη. Ένα εκθεσιακό γεγονός, που έρχεται με αποστολή να προάγει τον κλάδο, να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων, προσφέροντας νέα δυναμική στις ελληνικές εξαγωγές, και παράλληλα να αποτελέσει σημείο αναφοράς και χαράς για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες χάρη στα πλούσια και πολυποίκιλα event που φιλοξενεί στα πλαίσιά της.

Το thallon μπήκε δυναμικά στην αγορά και κατακτά την Ελλάδα και και το εξωτερικό.

Πρόκειται για αγουρέλαιο υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε υγειοπροστατευτικές και θρεπτικές ουσίες. Είναι ένα φυσικό προϊόν από άγουρες (πράσινες) ελιές, που παράγεται μόνο με μηχανική μέθοδο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (27 βαθμούς κελσίου) και χωρίς την προσθήκη νερού.

Είναι δηλαδή ένας φυσικός χυμός ελιάς, από φρέσκους και υγιείς καρπούς πρώιμης συγκομιδής. Αφού παραχθεί ο φυσικός χυμός ελιάς, αφήνεται κάποιο διάστημα ώστε να γίνει η καθίζηση τον μεγαλύτερων σωματιδίων ελιάς που περιέχει.

Το ελαιόλαδό τυποποιείται αφιλτράριστο ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν αυτούσια όλα τα μικροσωματίδια ελιάς που είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία.

Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες, διαθέτει τον χαρακτηρισμό ισχυρισμού υγείας (health claim), σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/ 2012 του EFSA (European Food Safety Authority).

Διαθέτει έντονα φρουτώδη και συγχρόνως απαλή γεύση, λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητάς του. Επίσης, αφήνει μια ελαφρώς πικρή επίγευση και ένα μικρό κάψιμο στο λαιμό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας στις ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη, που έχουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Αποτελεί ένα από τα πολύ λίγα αγουρέλαια στην αγορά, που είναι συγκεκριμένης και περιορισμένης σοδειάς. Οι ελαιώνες βρίσκονται στην περιοχή της Χαλκιδικής, ενώ η ποικιλία ελιάς από την οποία παράγεται το Thallon είναι η ‘’Π.Ο.Π. Χοντροελιά Χαλκιδικής’’, γνωστή παγκοσμίως για την ποιότητα και το μέγεθός της.