Ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στον τουρισμό πρόκειται να δώσει η αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής για τη φετινή χρονιά, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.

Το μεγάλο βάρος των συντονισμένων ενεργειών σηκώνει τα τελευταία χρόνια ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής. Εδώ και μια δεκαετία οι δράσεις προβολής στις οποίες συμμετέχει ο ΤΟΧ έχουν αρχίσει να δείχνουν τα αποτελέσματά τους. Παράλληλα, ανοίγουν και νέες αγορές, όπως φέτος η συμμετοχή στην Έκθεση του Δουβλίνου μαζί με τον ΕΟΤ. «Εκμεταλλευτήκαμε τη συγκυρία της αεροπορικής σύνδεσης, Θεσσαλονίκη – Δουβλίνου. Ενθουσιαμένοι από το προϊόν που τους παρείχαμε οι κάτοικοι αυτής της χώρας έδειξαν θετικά μηνύματα», τόνισε ο κ. Γιώργος.

Κάθε δήμος και κάθε άκρη της Χαλκιδικής προβάλλεται πλέον σε μεγάλο βαθμό και εξίσου δυναμικά. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο, κάθε χρόνο μπαίνει ένας νέος στόχος που επιτυγχάνεται.

Σε επίπεδο υποδομών η Χαλκιδική πληρώνει τις φυσικές καταστροφές των τελευταίων δύο ετών. Οι ανάγκες που προϋπήρχαν ήταν πολλές, για τους δρόμους, τις διαγραμμίσεις, τα πρανή ή τους καθαρισμούς των χόρτων, ωστόσο τα 25 εκ. ευρώ που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε στοχευμένες παρεμβάσεις, στην πλειοψηφία τους αναλώθηκαν σε αντιπλημμυρικά έργα. Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, τα εν λόγω έργα είναι αναγκαία και θα εκτελούνταν ούτως ή άλλως σε έναν κατεξοχήν τουριστικό νομό. Ως παράδειγμα των τελευταίων καταστροφών ο κ. Γιώργος αναφέρθηκε στην παράδοση του δρόμου στο Γομάτι την προσεχή Δευτέρα, ένα σημείο που καταστράφηκε το Νοέμβριο από τις πλημμύρες. Η εκτίμηση για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις αφορά 496 χιλ ευρώ μόνο σε επίπεδο μελετών και κάποια έργα σε εξέλιξη όπως τα αντιπλημμυρικά Συκιάς, και Τορώνης στο Πόρτο Κουφό. «Στο επόμενο διάστημα, προτεραιότητα έχει η Ολυμπιάδα», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

«Στα οδικά έργα όπως γνωρίζουμε όλοι, ο δρόμος Μουδανιών Ποτίδαιας και το ορφανό χιλιόμετρο θα είναι την επόμενη χρονιά πλέον έτοιμο, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα με τη δημοπράτηση του τμήματος Θέρμης Γαλάτιστας. Ο δρόμος Θεσσαλονίκη-Πολύγυρος-Γομάτι Ιερισσός Ουρανούπολη έχει επισκευαστεί σε πολλά σημεία», ανέφερε ο κ. Γιώργος.