Ένα πλούσιο σε εμπειρίες, διήμερο , έζησαν οι ποδοσφαιριστές των μεικτών ομάδων της Ένωσης Χαλκιδικής,την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και το Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2020 στις γηπεδικές εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης στα Πηγάδια της Ξάνθης, καθώς αγωνίστηκαν για την 5η αγωνιστική του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων, με τις αντίστοιχες ομάδες της Ένωσης της Ξάνθης.

Η αναχώρηση των ομάδων έγινε με λεωφορείο από Βόρεια Χαλκιδική, το απόγευμα της Παρασκευής και το βράδυ γύρω στις 21:00 η αποστολή έφτασε στο ξενοδοχείο. Έπειτα από το δείπνο, κόπηκε η καθιερωμένη πίτα και για τις 2 ομάδες. Οι δυο τυχεροί που πήραν ως δώρο από την Ένωση από 1 μπάλα , ήταν ο Μαρτιγάκης Στέλιος από την Κ12 και Ντρομπάι Ερβίς της Κ14. Επίσης, κόπηκε άλλη μια πίτα, προσφορά του Κ. Ράπτη Βασιλείου, προέδρου του συνδέσμου διαιτητών, για τα μέλη των υποδομών της ΕΠΣΧ, τους προπονητές και τον σύνδεσμο. Τυχερός ήταν ο Κ. Τζιμητρέας Κ., υπεύθυνος υποδομών της ΕΠΣΧ, ο οποίος πήρε ως δώρο από τον Κ. Ράπτη ένα βιβλίο με θέμα ”Αθλητισμός και παιδί”. Από ένα ίδιο βιβλίο έδωσε στους προπονητές Κ.Κουτσουρέ και Κ.Λαφαντάρη, όπως και στον Κ.Εδιαρογλου Ισ. υπεύθυνο υποδομών της ΕΠΣΧ.

Στα αγωνιστικά 

Η Κ12 αγωνίστηκε στις 11:00 και γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1, αλλά πάρα την ήττα, έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό του αγώνα.

Η Κ14 αγωνίστηκε στις 12:30 και γνώρισε την ήττα με σκορ 3-0. Δεν δόθηκαν περιθώρια για κάποιο θετικό αποτέλεσμα καθώς από το 10ο λεπτό δέχθηκε κόκκινη κάρτα και αγωνιζόταν με 10 παίχτες για το υπόλοιπο του αγώνα.