Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ)  κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, στα γραφεία της Ένωσης. Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η στρατηγική συνεργασία ΕΝΠΕ και ΞΕΕ, δεδομένης της καταλυτικής  σημασίας του τουρισμού για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Αφετηρία της στρατηγικής συνεργασίας θα αποτελέσουν δύο δράσεις που αποφασίστηκε να δρομολογηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η πρώτη δράση αφορά στην ανάπτυξη ενός ανοιχτού και διαδραστικού διαλόγου σε περιφερειακό επίπεδο,  με στόχο ο τουρισμός και τα ελληνικά ξενοδοχεία να μεγιστοποιήσουν τη θετική συμβολή τους στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να  πραγματοποιηθούν στις έδρες των Περιφερειών σε όλη την Ελλάδα  13 ημερίδες,  με τη συμμετοχή όλων των αυτοδιοικητικών και των  θεσμικών επαγγελματικών φορέων.

Η δεύτερη δράση αφορά στην πραγματοποίηση εξειδικευμένων σεμιναρίων προσομοίωσης με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για την επικοινωνιακή διαχείριση τυχόν κρίσεων σε προορισμούς της χώρας και με στόχο την προστασία του brand και της φήμης τους από ενδεχόμενες απειλές. Τα σεμινάρια θα απευθύνονται σε εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, ξενοδόχους και επαγγελματίες του τουρισμού.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Απόστολος Τζιτζικώστας σε σχετική δήλωσή του επισημαίνει: “Πιστεύουμε στη συνεργατική περιφερειακή διακυβέρνηση και το αποδεικνύουμε έμπρακτα με τη στρατηγική συνεργασία με το ΞΕΕ. Κοινός στόχος να  αξιοποιήσουμε παραγωγικά και υπεύθυνα το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας που είναι ο τουρισμός για να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες  στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα”.

Ο Πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός σε σχετική δήλωσή του τονίζει: “Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων γιατί τα οφέλη του φτάνουν σε όλους.  Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της χώρας,  προκειμένου ο τουρισμός και τα ξενοδοχεία να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στις τοπικές κοινωνίες και να συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον ευημερίας και προόδου για τους κατοίκους τους”.

tornosnews.gr