Εθελούσια έξοδος για το 1/3 του προσωπικού της ΔΕΗ

  Εθελούσια έξοδο προσωπικού στη ΔΕΗ, προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το προσωπικό από τις 16.000 που είναι σήμερα θα μειωθεί στις 11.000 μέχρι το 2024.

  Αναλυτικότερα, ο υπουργός έκανε λόγο για τα εξής:

  “Εθελουσία έξοδος για το 1/3 του προσωπικού της ΔΕΗ

  Κατάργηση μονιμότητας σε νέους εργαζόμενους και διευθυντικά στελέχη”

  Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλούσε ρεύμα κάτω της τιμής κόστους «Εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε ήδη ενημερώσει την ευρωπαϊκή επιτροπή για τους λόγους. Γίνονται κάποιες συζητήσεις, έχουμε ήδη καταργήσει τα ΝΟΜΕ, με τα οποία γίνονταν δημοπρασίες ρεύματος με τις οποίες η ΔΕΗ πουλούσε κάτω του κόστος στους ανταγωνιστές , το οποίο ήταν ένα απίστευτο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ» , δήλωσε στον Status 107,7 και τον Δημήτρη Βενιέρη, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

  Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε ότι ή προσπάθεια είναι η ΔΕΗ να γίνει μία κερδοφόρα επιχείρηση, “έχει παρουσιαστεί σε αυτή την κατεύθυνση ένα business plan μέχρι στο 2024 το οποίο έχει διαφορετικούς πυλώνες. Πρώτος πυλώνας είναι η απολιγνιτοποίηση , η οποία συνδυάζεται με τις εθελούσιες εξόδους προσωπικού το οποίο απο 16000 θα περιοριστεί στις 11000, χρήματα τα οποία θα καταβάλει η ΔΕΗ και δε θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι“. Σε σχετική ερώτηση από που θα βρεθούν τα ποσά για την εθελουσία ο υπουργός ανέφερε ότι “η ΔΕΗ θα έχει όφελος από το πρόγραμμα εθελουσίας σε βάθος διετίας. Τις αποφάσεις ωστόσο θα λάβει η διοίκηση της” είπε. Στόχος του υπουργείου είναι η καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία της επιχείρησης και σε αυτό “θα συμβάλλει η κατάργηση της μονιμότητας στα διευθυντικά στελέχη και στους νεοπροσλαμβανόμενους. Σημαντική παρέμβαση και πυλώνας στην κατεύθυνση αυτή, θα είναι και η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ“, τόνισε.

  Πηγή: parallaximag.gr