Χορευτική παράσταση από τον Λαογραφικό Όμιλο Πολυγύρου για τη γιορτή της Αποκριάς

    Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου διοργανώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστούν χοροί από την Αλμωπία, τη Χερσόνησο της Ερυθραίας, τη Μαύρη Θάλασσα, την Πάρο και τη Νάξο.
    Επιπλέον κατά την ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση “Η εκδρομή”, σε σκηνοθεσία και κείμενα Γιώργου Διαμαντουλάκη, ενώ η επιμέλεια και η διδασκαλία των χορών είναι της Βάγιας Μιχάλη. Την επιμέλεια της όλης εκδήλωσης έχει η πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Έφη Κελιαφάνου.
    Η εκδήλωση, που περιλαμβάνεται στις γιορτές του δήμου Πολυγύρου για την Αποκριά 2020, θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    “Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της εκδήλωση εδώ και μήνες. Είναι η κεντρική εκδήλωση του Λαογραφικού Ομίλου και συμμετέχουν όλα τα τμήματά του. Οι ηθοποιοί είναι παράλληλα και χορευτές καθώς πρόκειται για ένα βιωματικό θεατρικό. Η όλη εκδήλωση στηρίζει ουσιαστικά τον Λαογραφικό Όμιλο. Η Εκδρομή, που είναι και ο τίτλος της παράστασης έχει σημαιολογία που χαρακτηρίζει την πορεία του Λαογραφικού. Κάτι που ξεκινάει, με ότι περιλαμβάνει και συνεχίζει. Ο Όμιλος έχει τη δική του συνέχεια. Πρόκειιται για μια εναλλακτική και παράλληλα παραδοσιακή παράσταση με στοιχεία μοντερνισμού”, τόνισε η πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Έφη Κελιαφάνου.

    Τα μέλη του Λαογραφικού θα συμμετέχουν στην παρέλαση Καρναβαλιστών στον Πολύγυρο με πεζοπόρο τμήμα, και στις 29 Μαρτίου θα διρογανώσουν τον αποκριάτικο χορό τους στο Τουριστικό Περίπτερο Έξι Βρύσες.