Σήμερα, Δευτέρα (10/2) πραγματοποιήθηκε η Γενική Τακτική Συνέλευση της ΕΠΣ Χαλκιδικής παρουσία, σχεδόν, όλων των ομάδων του νομού.

Τη συζήτηση, όπως ήταν λογικό, ξεκίνησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ, Σταύρος Σαρηγιαννίδης, κάνοντας λόγο για τον διοικητικό απολογισμό της χρονιάς. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί, ενώπιον όλων, για την εξέλιξη της ένωσης σε όλα τα επίπεδα (εξέλιξη της διαιτησίας, των μικτών ομάδων, στο site της ένωσης με τις Live μεταδόσεις, τις χορηγίες, τα σεμινάρια πρώτων βοηθειών αλλά και τη ψυχολόγο που μίλησε στους διαιτητές και άλλα), πάντα για το καλό των ομάδων και του ποδοσφαίρου της Χαλκιδικής. Βέβαια, δεν έκρυψε πως λάθη γίνονται από όλους, ωστόσο προσπαθούν να περιοριστούν στο μεγαλύτερο βαθμό.

«Παράπονο» του προέδρου για το UEFA B

Η ΕΠΣΧ είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει UEFA B φέτος, μετά τις δυο προηγούμενες σεζόν με το      UEFA C, αλλά το γεγονός πως οι προπονητές του νομού δεν κατέθεσαν τα απαραίτητα έγγραφα για τις προπονητικές κάρτες τριετίας, εμπόδισε τη διεξαγωγή του UEFA B.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ταμίας της Ένωσης, Νίκος Τσιόπουλος, προχωρώντας στον οικονομικό απολογισμό.

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι  

Αρκετοί ήταν οι παράγοντες των ομάδων που πρότειναν βελτιώσεις για το ποδόσφαιρο του νομού και εισακούστηκαν από τους ανθρώπους της ΕΠΣΧ με στόχο να υλοποιηθούν. Μια εκ των προτάσεων ήταν η διεξαγωγή Play-off στη Β’ κατηγορία από την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν.

Επίσης, ζητήθηκε να ληφθούν μέτρα για τις ομάδες που δεν κατεβαίνουν στα παιχνίδια, δημιουργώντας προβλήματα στο πρωτάθλημα.

Μια ακόμη πρόταση που παρουσιάζει ενδιαφέρον ήταν η διεξαγωγή των play-off και play-out της Α1 σε διαφορετικές ημέρες, για να μπορούν οι φίλοι του ποδοσφαίρου να παρακολουθούν περισσότερα παιχνίδια αλλά και να έχουν οι ομάδες περισσότερα έσοδα από τα εισιτήρια.

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή, Δευτέρα (10/2) Γενική Τακτική Συνέλευση της ΕΠΣΧ με στόχο τη βελτίωση των πρωταθλημάτων προς όφελος των ομάδων και του ποδοσφαίρου του νομού. Όλες οι προτάσεις (σ.σ κάποιες εξ αυτών αναφέρονται παραπάνω) των σωματείων καταγράφηκαν και όσο είναι δυνατό θα υλοποιηθούν.