Αμεση ανάγκη αποτελεί για τους κατοίκους πολλών χωριών στον δήμο Σιθωνίας η επαναφορά και επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος στην Δημοτική Ενότητα Τορώνης του Δήμου Σιθωνίας.

Εξ ου και το έγγραφο που εστάλη στους αρμόδιους φορείς από τον πρόεδρο της Κοινότητας Συκιάς, κ. Καζάκα και τον αντιδήμαρχο δήμου Σιθωνίας, κ. Ζήσιο.

Αναλυτικά αυτό αναφέρει:

«Προς: 1. Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας Μοναστηρίου 326 Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54121 2.Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής Πολύγυρο Τ.Κ. 63100 3. Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας Άγιο Νικόλαο Τ.Κ.63078 4. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Υπόψη : κ. Απόστολου Τζιτζικώστα Περιφερειάρχη 26ης Οκτωβρίου 64 Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54627 5. Δήμο Σιθωνίας Υπόψη : κ. Ντέμπλα Κυπαρίσση Δήμαρχο Νικήτη Χαλκιδικής

Σας ενημερώνουμε ότι σε μία απομακρυσμένη, δύσβατη, δυσπρόσιτη περιοχή όπως είναι η Δημοτική Ενότητα Τορώνης, παρόλο την υπερπροσπάθεια των αστυνομικών του τμήματος Σιθωνίας που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν ακραίες πράξεις όπως των συνεχών διαρρήξεων-κλοπών και άλλων καταστάσεων που υφίστανται στην περιοχή μας.

Οι οικισμοί: Συκιάς, Σάρτης, Καλαμίτσι, Πόρτο Κουφό, Τορώνης απέχουν σχεδόν εξήντα (60) χιλιόμετρα από το αστυνομικό τμήμα σε ένα οδικό δίκτυο που δεν επιτρέπει, παρά την θέληση και τον ζήλο των αστυνομικών, τα περιπολικά να βρίσκονται άμεσα δίπλα σε κάθε συμβάν.

Ζητάμε, επιδιώκουμε, ελπίζουμε στην ευαισθησία σας για την επαναφορά αστυνομικού τμήματος στην Δημοτική Ενότητα Τορώνης του Δήμου Σιθωνίας. Ο «πολίτης», ο «κάτοικος», ο «γονιός», τα «παιδιά» του τόπου έχουν ανάγκη το αυτονόητο, την ¨προστασία¨ σας!

Ευελπιστούμε εκ των προτέρων στην άμεση ανταπόκριση σας στο αίτημα μας, διότι οι κάτοικοι των χωριών μας ανησυχούν και διαμαρτύρονται για συνεχόμενα κρούσματα.

Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη και μπορεί να ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκιάς Καζάκας Δημήτριος

Ο Αντιδήμαρχος Ζήσιος Βασίλειος