Σε μια πετυχημένη εκδήλωση σχετικά με την εύρεση εργασίας στη Χαλκιδική, προχώρησε το Job Carrier του Millennium Education Centre,, σήμερα(12/2), σε συνεργασία με το Europe Direct Halkidiki, το Business Mentality και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες του νομού.

Οι ενδιαφερόμενοι, από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές με όλους τους εκπρόσωπους των ξενοδοχειακών μονάδων, να αναλύσουν το βιογραφικό τους και να ανανεώσουν το ραντεβού τους ενόψει της τουριστικής σεζόν.

Παράλληλα, ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων παρακολούθησε τις εταιρικές παρουσιάσεις των ξενοδοχειακών μονάδων, Sani & Ikos Resorts και Blue Lagoon Group, τις ενημερώσεις του Job Carrier και του Europe Direct Halkidiki, αλλά και το σεμινάριο τριών ωρών με θέματα: «Προσόντα και δεξιότητες σε τουριστικά επαγγέλματα», «Επίτευξη προσωπικών και επαγγελματικών στόχων» και «Σύνταξη βιογραφικού & προετοιμασία συνέντευξης».

Η διευθύντρια του Millennium Education Centre, Πέσχου Αθανασία, αφού καλωσόρισε όσους βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Millennium Education Centre τόνισε πως «τείνει να γίνει θεσμός η διεξαγωγή της Ημέρας Καριέρας από το Job Carrier του Millennium Education Centre, με στόχο την εύρεση εργασίας στο νομό μας, πριν τη τουριστική σεζόν, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά».

Στην κάμερα της Χαλκιδικής Πολιτικής μίλησε η διευθύντρια του Millennium Education Centre, Πέσχου Αθανασία, η υπεύθυνη εύρεσης προσωπικού του Sani&Ikos Resorts, Σούλη Χριστίνα, ο υπεύθυνος οργάνωσης της ανοιχτής ημέρας καριέρας τουρισμού του Job Carrier, Σουνάς Μιχάλης, η προϊσταμένη στο Spa του Blue Lagoon Princess, Βασιλειάδου Ευγενία και εκ μέρους της ομάδας επικοινωνίας του Europe Direct Χαλκιδικής, Εδιάρογλου Χρήστος.

Αρχικά, η διευθύντρια του MEC τόνισε, μεταξύ άλλων, «Είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιείται η ημέρα καριέρας και κάθε χρόνο πάει και καλύτερα. Στόχος μας ήταν να προσελκύσουμε κόσμο από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, που θέλουν να δουλέψουν στην Χαλκιδική. Επίσης, οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν και το Work Shop σχετικά με τον τουρισμό».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η υπεύθυνη εύρεσης προσωπικού Sani&Ikos Resorts, Σούλη Χριστίνα, τονίζοντας πως «η συνεργασία ετών με το Job Carrier του Millennium Education Centre δίνει τη δυνατότητα στον όμιλο να έρθει σε επαφή με διάφορους ενδιαφερόμενους που θέλουν να εξελιχθούν επαγγελματικά».

Ο υπεύθυνος οργάνωσης της ανοιχτής ημέρας καριέρας τουρισμού, Σουνάς Μιχάλης, επισήμανε πως «Η προσέλευση τόσο των ενδιαφερόμενων, όσο και η συνεργασία με τις ξενοδοχειακές μονάδες αποδεικνύει την επιτυχία της εκδήλωσης. Πλέον, η ανοιχτή ημέρα καριέρας τείνει να γίνει θεσμός λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν».

Επίσης, η προϊσταμένη στο Spa του Blue Lagoon Princess, Βασιλειάδου Ευγενία, αναφέρθηκε: «Μια τέτοια εκδήλωση είναι σημαντική για τις ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής, καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να αναζητήσουν προσωπικό από τον τόπο τους».

Τέλος, ο Χρήστος Εδιάρογλου, από την ομάδα του Europe Direct, σχολίασε «Σκοπός της συμμετοχής στην ανοιχτή ημέρα καριέρας τουρισμού είναι η ενίσχυση της εργασιακής απασχόλησης του νομού και να μειωθεί η ανεργία.

  • Η Χαλκιδική Πολιτική ήταν χορηγός επικοινωνίας της Ανοιχτής Ημέρας Καριέρας Τουρισμού