Μπορεί να είναι Φεβρουάριος ακόμη,  όμως οι τουριστικές περιοχές προετοιμάζονται σιγά σιγά για την θερινή σεζόν ώστε να υποδεχθούν τους θερινούς επισκέπτες. Το Πευκοχώρι του Δήμου Κασσάνδρας υποδέχεται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες Έλληνες και ξένους.  Τα τελευταία χρόνια τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλα μικρά ή μεγαλύτερα καταλύματα γεμίζουν από τον Ιούνιο και αδειάζουν σταδιακά τον Σεπτέμβριο.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να σημειώνεται κυκλοφοριακό κομφούζιο στο πολύβοο Πευκοχώρι και πολλοί οδηγοί Ι.Χ.  να αναζητούν θέση στάθμευσης για ώρες. Το ίδιο συμβαίνει με τους εκατοντάδες λουόμενους που βρίσκονται στο χωριό αυθημερόν για μια βουτιά.  “Πολλές φορές τσακώνονται οι οδηγοί και δημιουργείται ένταση για το τίποτα”, λένε οι επαγγελματίες της περιοχής.  Αυτό που ζητούν άμεσα όσοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο τουριστικό Πευκοχώρι είναι να βρεθούν ελεύθεροι χώροι και να αξιοποιηθούν ως πάρκινγκ μέσα ή έξω από το χωριό.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται φυσικά σε όλα τα πολυσύχναστα παράλια της Κασσάνδρας, που σε λιγότερο από τρεις μήνες θα κινείται ήδη σε άκρως τουριστικούς ρυθμούς.