Μια ξεχωριστής σημασίας πρωτοβουλία, που αποτελεί μάθημα ζωής προς τα νέα παιδιά, ανέλαβε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, προσκαλώντας στην Κασσάνδρεια τον  παραολυμπιονίκη Στέλιο Μαλακόπουλο.

Την Πέμπτη 20/2/20 η Δήμαρχος παρουσίασε τον πρωταθλητή Στέλιο Μαλακόπουλο στους μαθητές σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να λάβουν από τον ίδιο ένα σπουδαίο μάθημα που δεν είναι άλλο από τη στάση ζωής του.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος πριν από τέσσερα χρόνια έχασε τα δύο κάτω άκρα του μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Ο ακρωτηριασμός όμως των ποδιών του, δε στάθηκε εμπόδιο στο να κερδίσει τα όνειρά του και να συνεχίσει τη ζωή του τόσο ως προς τις σπουδές του στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονία όσο και ως προς τον αθλητισμό που τόσο αγαπά.

Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ και το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. Στη συνέχεια, κατέκτησε το Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος ενώ θα λάβει μέρος και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Τόκυο.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος, μίλησε από καρδιάς στους μαθητές λέγοντας ότι παρά το ατύχημά του, δεν έχασε την πίστη του ως προς το σχέδιο του Θεού για εκείνον, και συνεχίζει να κερδίζει τη ζωή του με σεβασμό απέναντι στην αξία της. Μίλησε στους μαθητές που τον άκουγαν με δέος, θαυμασμό, προσήλωση και ενθουσιασμό, για τις μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής που κάνουν τον άνθρωπο δυνατό και ακόμη πιο επίμονο, όσο δύσκολες και αν είναι κάποιες φορές.  Ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Κασσάνδρας για την ευγενική πρόσκληση και κυρίως για τη μέριμνά της απέναντι στα παιδιά του τόπου της, γιατί, όπως είπε, κάθε μήνυμα για σεβασμό στην ίδια τη ζωή είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, εμφανώς συγκινημένη από το ψυχικό μεγαλείο του Στέλιου Μαλακόπουλου και από τη λαμπρή πορεία του, τον συνεχάρη δημόσια για το θάρρος και την πίστη του τόσο στο Θεό, όσο και στις δυνάμεις του και ζήτησε από τους μαθητές να είναι προσεκτικοί, σεβόμενοι το δώρο της νεότητας τους και της ορμής που αυτή προσδίδει στην καθημερινή τους δραστηριότητα και ταυτόχρονα τους κάλεσε να παραδειγματιστούν από την ψυχική δύναμη του νεαρού αθλητή. Σημείωσε δε ότι την πρωτοβουλία αυτή την ανέλαβε με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους της Κασσάνδρας αλλά και ως μητέρα που καθημερινά αγωνιά για την υγεία όλων των παιδιών, με αφορμή και το πρόσφατο τροχαίο ατύχημα στην Κασσάνδρεια όπου ένα νέο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση από μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Κάλεσε τους νέους να σέβονται το δώρο της υγείας και να ακολουθούν τα όνειρά τους.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας ευχαρίστησε τον διευθυντή  και τους εκπαιδευτικούς  για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης η οποία έκλεισε με καταιγιστικές ερωτήσεις των ενθουσιασμένων μαθητών προς τον Στέλιο Μαλακόπουλο για τους στόχους του και τις προσπάθειες του.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Βασίλειος Ντόντουλος ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Κασσάνδρας για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και το χρήσιμο μάθημα ζωής που έλαβαν οι μαθητές, οι οποίοι δε σταμάτησαν να χειροκροτούν τον Στέλιο Μαλακόπουλο και να φωτογραφίζονται μαζί του.

Το XalkidikiPolitiki δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την τόσο σπουδαία εκδήλωση την οποία σας παρουσιάζει: