Συνολικά 17 τέρματα σε τρεις αναμετρήσεις σημειώθηκαν στην πρώτη αγωνιστική ημέρα των Play-out της Α1 Κατηγορίας. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως καμία ομάδα δεν έμεινε στο μηδέν ενεργητικό, κάτι που αποδεικνύει πως το μίνι πρωτάθλημα κρύβει ένα ενδιαφέρον.

Το ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής, θα μπορούσε να πει κανείς, πως ήταν ανάμεσα στον Ηρακλή Ν. Φώκαιας και τον ΑΟ Χανιώτης, το οποίο κρίθηκε με 4-2, με το θέαμα να είναι αντάξιο της εικόνας που έδειξαν οι ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

O Ηρακλής προηγήθηκε με 3-0, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1, παρόλα αυτά η Φώκαια πήρε εκ νέου προβάδισμα τριών τερμάτων για να κλείσει το σκορ (4-2) η Χανιώτη, δέκα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Η Φώκαια εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο ματς στην έδρα της και θα συνεχίσει στο μίνι πρωτάθλημα με την κατάλληλη ψυχολογία.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, η Σάρτη πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα του Άρη Κασσανδρείας και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα Play-out με μια πολύ σημαντική νίκη. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 0-3 για να μειώσει ο Άρης και να βάλει η Σάρτη το κερασάκι στη τούρτα λίγο πριν το φινάλε.

Τέλος, η Κρήνη ευτύχησε να πάρει τους τρεις πόντους κόντρα στο Στρατώνι με το ευρύ 5-1. Μια νίκη βαθμολογικής σημασίας που έρχεται με μεγάλο σκορ δίνει ώθηση σε κάθε ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ανέκαθεν, η Κρήνη ήταν αρκετά δυνατή στην έδρα της, κάτι που επιβεβαίωσε και με το Στρατώνι στην πρώτη αγωνιστική των Play-out.

Φωτογραφία: Ηρακλής Ν. Φώκαιας (Facebook)