Ο Δήμος Ν. Προποντίδας σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ Χαλκιδικής και τον Σύλλογο Γονέων Γενικού Λυκείου Ν. Μουδανιών διοργανώνει ημερίδα για τον “Επαγγελματικό Προσανατολισμό” την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 (ώρα: 17.00-20.00) στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών. Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ομιλητές θα είναι:

-Δρ. Οικονόμου Ανδρέας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης, Συντονιστής ΕΠΠΑΙΚ/ΠΕΣΥΠ: “Η σημασία της Δια Βίου Μάθησης και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στις επιλογές σταδιοδρομίας”.

-Κοσμίδης Ελευθέριος, Φυσικός με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική & τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό: “Γιατί δίνεις Πανελλήνιες; Τί πρέπει να διαβάσεις; Πώς θα το κάνεις σωστά;”

-Δρ. κ Καραγιάννης Γεώργιος, Ηλεκτρολόγος Μηχ/κος & Μηχ/κος Η/Υ, επιστημονικά υπεύθυνος του Ιδρύματος Ορμύλιας «Παναγία η Φιλανθρωπινή»: “Ολιστική προσέγγιση επαγγελματικής πορείας μέσω των σπουδών και το βίωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού”.

-Δρ Μαλούπα Ελένη, Διευθύντρια Ινστιτούτου Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός Δήμητρα: “Οι ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στον Αγροτοδιατροφικό τομέα”.

-Τρίχα Περσεφόνη, Προϊσταμένη της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού: “Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις του επαγγέλματος του ξεναγού”.

Συντονίζει η κ. Εμμανουηλίδου Αθανασία, Ειδική Παιδαγωγός- Στέλεχος του ΚΕΣΥ Χαλκιδικής.

Θα συμμετέχουν, επίσης, επαγγελματίες, που θα ενημερώσουν σε ξεχωριστές αίθουσες του σχολείου, μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου για επαγγέλματα και από τα 4 πεδία των Πανελλαδικών Εξετάσεων σύμφωνα με την προσωπική τους εμπειρία.