Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και στο Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκε προ ημερών αντιπροσωπεία του KIDS SAVE LIVES-Τα παιδιά σώζουν ζωές που εκπαιδεύει δωρεάν 10 χρόνια μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. 

Χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που έγινε αναφέρεται εκτενώς το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, τις δυσκολίες που υπήρξαν αλλά και την μεγάλη ικανοποίηση για την παρουσία των μελών του εκεί.

«Το ταξίδι μας έγινε παρά το ”μούδιασμα” λόγω των εκρηκτικών εξελίξεων στον Έβρο, περάσαμε όμως τα σύνορα με ασφάλεια και φτάσαμε με μεγάλη συγκίνηση στο Πατριαρχείο 5 άνθρωποι (Κώστας, Κώστας, Γιώργος, Δημήτρης, Αναστάσης).

Παρά τα εμπόδια τα οποία συνεχίστηκαν [διακόπτοντας απότομα το ταξίδι των 3 από εμάς], το μάθημα Α’ Βοηθειών ”KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές” που εκπαιδεύει δωρεάν 10 χρόνια μαθητές και εκπαιδευτικούς στα ελληνικά σχολεία όλης της Χώρας, υλοποιήθηκε και για το προσωπικό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ελληνικού μας Προξενείου στην Πόλη.

Αποδεικνύεται πως όταν ζεις έξω από την Ελλάδα, η καρδιά σου χτυπάει δύο φορές πιο δυνατά για την Πατρίδα σου. Γνωρίσαμε νέους φίλους, συνεργάτες και προστάτες μας, πανάξιους ανθρώπους που καθημερινά δουλεύουν για το καλό της Ορθοδοξίας και το καλό της Πατρίδας μας, αντιμετωπίζοντας όπως και εμείς με σθένος τα άπειρα προβλήματα. Η γνωριμία μας με τον Παναγιότατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ήταν ένα προσωπικό όνειρο και ευχή αρκετών ετών. Να τον γνωρίσουμε από κοντά, να μας συμβουλεύσει, να γνωρίσει το εθελοντικό μας έργο στα σχολεία και τις ελληνικές κοινότητες και να ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ την προσπάθεια μας, το δικό μας ”ιεραποστολικό έργο” όπως ανέφερε ένας Μοναχός σε ένα ταξίδι μας.

Μας ευλόγησε, μας μίλησε για το σημαντικό έργο που γίνεται μέσω των εθελοντών και του εθελοντισμού στην κοινωνία και μας αποχαιρέτησε με τα συμβολικά του δώρα αλλά και με τις πολύ σημαντικές για εμάς ευχές του. Το μήνυμα μας όλα αυτά τα χρόνια είναι πως όταν δουλεύει κανείς με σθένος,

Πίστη και καλούς συνεργάτες, τα θετικά αποτελέσματα έρχονται και θα συνεχίσουν να έρχονται. Στην δική μας περίπτωση, με παιδιά και απλούς πολίτες που βοηθούν τον συνάνθρωπο που κινδυνεύει με γνώσεις και #αλληλεγγύη, αλλάζοντας για πάντα την Ελλάδα! Αυτό το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ, μόλις #άρχισε».