Μετά και την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, κ. Κικίλια Βασίλη, για «λουκέτο» σε όλα τα σχολεία της χώρας, οι Δήμαρχοι της Χαλκιδικής εξέδωσαν τις δικές τους ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα και τη μη λειτουργία των σχολικών δομών.

Αναλυτικά:

Δήμος Αριστοτέλη:

Αναστέλλεται από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου η λειτουργία παιδικών σταθμών και των σχολικών δομών όλων των βαθμίδων στον Δήμο Αριστοτέλη, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και απόφασης αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων όλων των βαθμίδων -προσχολικής, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.
Η αναστολή λειτουργίας θα διαρκέσει 14 ημέρες -βάσει της σχετικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας- ενώ αφορά μεταξύ άλλων στις δομές της Δημοτικής Επιχείρησης «Η Φροντίδα», στα ΚΔΑΠ του Δήμου, στα Δημοτικά Ωδεία και στα προγράμματα άθλησης.
Ο Δήμος Αριστοτέλη καλεί τους πολίτες να τηρούν χωρίς πανικό, αλλά με υπομονή και με τη μέγιστη δυνατή σχολαστικότητα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, που αποσκοπούν στην προστασία όλων, αλλά κυρίως των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που είναι οι ηλικιωμένοι μας και οι χρόνια νοσούντες, οι οποίοι είναι και πιο ευάλωτοι στις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Δήμος Κασσάνδρας:

Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα για 14 ημέρες, λόγο κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Σε αυτά περιλαμβάνονται σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, ΙΕΚ, πανεπιστήμια.
Ο δήμος Κασσάνδρας σεβόμενος τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και με γνώμονα το καλό των μαθητών και των εκπαιδευτικών δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα έως την 25η Μαρτίου σε όλες τις σχολικές βαθμίδες του δήμου.

Δήμος Σιθωνίας:

Το κλείσιμο κάθε δομής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλη τη χώρα, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.
Από αύριο και για 14 ημέρες οι σχολικές μονάδες του δήμου Σιθωνίας θα παραμείνουν κλειστές.