Αυστηρό μήνυμα προς τους… Θεσσαλονικείς έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος ως προς τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου, παρά τις συστάσεις και το Μένουμε Σπίτι του κράτους προς τους πολίτες.  Η μετακίνηση πληθυσμού από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική (και άλλους παραθεριστικούς προορισμούς) ήταν ο δρόμος της διαφυγής από τον Κορωνοϊό για εκατοντάδες ιδιοκτήτες Β κατοικίας.Τα τοπικά σούπερ μάρκετ γέμισαν με κόσμο που εφοδιάστηκε όχι μόνο για το Σαββατοκύριακο αλλά μέχρι και για άλλες τρεις Πασχαλινές Περιόδους.

“Ας μη νομίζουν οι Θεσσαλονικείς ότι θα έρθουν στα εξοχικά τους για να κάνουν Πάσχα και να βγουν στην εξοχή”, διαμήνυσε σε κάθε τόνο ο Αντιπεριφερειάρχης που αποκάλυψε μεταξύ αστείου και σοβαρού τις προθέσεις του να κοπούν οι δίοδοι από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική αν δεν συμμορφωθούμε όλοι στα νέα δεδομένα.  “Το έλεγα σε συνεργάτες μου.  Για να αποφύγουμε τα χειρότερα κλείνουμε τα τρία σημεία εισόδου στο νομό.  Από Καλλικράτεια, Θέρμη-Γαλάτιστα και Ολυμπιάδα”, τόνισε ο κ. Γιώργος.  Επιπλέον,  υπογράμμισε τους κινδύνους που διατρέχει η τρίτη ηλικία από τη διασπορά του ιού. “Τα μικρά παιδιά που έρχονται στην εξοχή είναι πολύ δύσκολο να κλειστούν στα σπίτια. Ας μην βάζουμε σε κίνδυνο τις μεγαλύτερες ηλικίες στα χωριά μας”, επισήμανε.

Σύμφωνα πάντως με τον αντιπεριφερειάρχη η Χαλκιδική συμμορφώθηκε πλήρως με τις οδηγίες και ακολούθησε όσα προβλέπονται για το κλείσιμο των καταστημάτων.