Θετικό στον κορoνοϊό βρέθηκε ένα νεογέννητο βρέφος, το οποίο θεωρείται ότι πρόκειται για το νεαρότερο κρούσμα στη Βρετανία.

Η μητέρα του παιδιού, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο βόρειο Λονδίνο λίγες ημέρες πριν από τον τοκετό με την υποψία ότι είχε πνευμονία και έχει επίσης μολυνθεί από τον ιό.

Το τεστ της γυναίκας για τον κορoνοϊό βγήκε θετικό μετά τη γέννα, ενώ λίγα λεπτά μετά τον τοκετό, ελέγχθηκε και το μωρό για τον κορονοϊό.

Το προσωπικό του νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή με τη μητέρα και το βρέφος είναι σε αυτοαπομόνωση. Δεν είναι γνωστό αν το μωρό μολύνθηκε από τον ιό κατά τη διάρκεια της κύησης ή κατά τον τοκετό. Το βρέφος παραμένει στο νοσοκομείο που γεννήθηκε ενώ η μητέρα μεταφέρθηκε σε μονάδα μολύνσεων.

«Δύο ασθενείς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του North Middlesex βρέθηκαν θετικοί στον κορoνοϊό. Ο ένας ασθενής μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο και ο άλλος νοσηλεύεται σε δωμάτιο απομόνωσης.

Η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού είναι κορυφαία προτεραιότητά μας και για αυτό γίνεται τακτική απολύμανση και το προσωπικό που ήρθε σε επαφή με αυτούς τους ασθενείς συμβουλεύτηκε να μπει σε αυτο-απομόνωση», ανέφερε η ανακοίνωση του νοσοκομείου.