«Εν μέσω νέων προκλήσεων φέτος, η Ελλάδα μας καλείται να γιορτάσει την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης.

Οι έκτακτες συνθήκες της πρωτοφανούς πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη δεν μας επιτρέπουν να τιμήσουμε την Ημέρα με λαμπρές εκδηλώσεις. Επιβάλλουν ωστόσο, να αναλογιστεί ο καθένας μας ξεχωριστά, ποιό είναι το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί ώστε να κερδίσουμε τη μάχη της ζωής, της ελευθερίας και της επανεκκίνησης της χώρας μας, κάνοντας θυσίες για το σύνολο, για το γενικό καλό.

Το 1821 οι Έλληνες έχυσαν το αίμα τους για να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό, που σήμερα χρησιμοποιεί δόλια μέσα για να “πατήσει” και πάλι τα ελληνικά εδάφη, όπως γινόμαστε μάρτυρες των τελευταίων εβδομάδων στον Έβρο.

Το λιγότερο που οφείλουμε, είναι η μνήμη και η τιμή στους προγόνους μας για τους αγώνες της απελευθέρωσης, και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους σύγχρονους Έλληνες ήρωες, στα νοσοκομεία μας από τη μια, κατά του κορωνοϊού, και στα σύνορα από την άλλη όπου οι άγρυπνοι φρουροί της Ελλάδας παλεύουν υπέρ των κεκτημένων της πατρίδας μας».