Οπως στην Ελλάδα έτσι και στην Κύπρο από σήμερα θα ισχύει η απαγόρευση ολικής κυκλοφορίας, στην προσπάθεια αποφυγής εξάπλωσης του ιού αλλά και της αντίστοιχης να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης σε διάγγελμά του τόνισε ότι παρά τα υφιστάμενα μέτρα και τις θυσίες, μια μειοψηφία επέδειξε συμπεριφορά ανευθυνότητας και απειθαρχίας και για το λόγο αυτό λαμβάνονται μέτρα από σήμερα στις 18:00 το απόγευμα ως και τις 13 Απριλίου γιατί διαφορετικά το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει.

Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η κυκλοφορία εκτός και αν γίνεται για μετάβαση στους χώρους εργασίας, σε υπεραγορές, φαρμακεία ή τράπεζες ή προς βοήθεια ατόμων που το έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή για επίσκεψη στο γιατροί. Οι πολίτες πρέπει να φέρουν ταυτότητα ή διαβατήριο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν.

Επίσης κλείνουν δημόσιοι χώροι άθλησης, πάρκα, μαρίνες, παραλίες, εκδρομικοί χώροι, χώροι συναθροίσεων, εκκλησίες και τεμένη, ενώ απαγορεύονται και οι λαμπρατζιές (μεγάλες φωτιές που ανάβουν στην Κύπρο την Ανάσταση). Τη λειτουργία τους αναστέλλουν όλες οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, πλην κάποιων και τα εργοτάξια εκτός και αν είναι για έργα δημόσιας ωφελείας.