Δεν έχουν σηκώσει κεφάλι οι επιχειρηματίες στον δήμο Ν. Προποντίδας από τη θεομηνία του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα, με τα μέτρα πρόληψης κατά του Κορωνοϊού. Οι αλλεπάλληλες ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις του δήμου από ακραία φυσικά φαινόμενα, ήρθαν να διογκωθούν από το κλείσιμο των καταστημάτων και την παύση κάθε μορφής δραστηριότητας λόγω Κορωνοϊού.

Το πρώτο κρούσμα Κορωνοϊού έκανε την εμφάνισή του στην Πορταριά, το χωριό των χιλίων και πλέον κατοίκων που αυτή τη στιγμή έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών προκειμένου να γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση. Οι αρμόδιοι εξετάζουν τις επαφές, ή πιθανές επαφές του 42χρονου που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ.

Την ίδια στιγμή τα δύο Κέντρα Υγείας, σε Ν. Μουδανιά και Ν. Καλλικράτεια (αστικού τύπου, που ανήκει διοικητικά στον Άγιο Παύλο) δηλώνουν σε πλήρη ετοιμότητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα επιχειρησιακά σχέδια των μονάδων υγείας στην περιοχή μπήκαν σε πλήρη εφαρμογή την περασμένη Κυριακή και μάλιστα με περισσή φροντίδα, καθώς υπήρξε εσπευσμένη κινητικότητα μια μέρα πριν ανακοινωθούν τα μέτρα απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων.

Το θετικό είναι ότι η Χαλκιδική δεν παρουσίασε την ίδια εικόνα μαζικής έλευσης επισκεπτών το Σαββατοκύριακο, αλλά επίσης δείχνει να συμμορφώνεται με τα μέτρα και να εμφανίζει περιορισμένη κυκλοφορία. Οι αρχές πάντως δηλώνουν σε επιφυλακή για το Πάσχα καθώς δεν προβλέπεται χαλάρωση των μέτρων εως τότε.