Αναλυτικά:

Ακόμη μια δύσκολη κατάσταση έμελλε να περάσει η περιοχή μας, αφού τις τελευταίες ώρες δέχτηκε τεράστιο όγκο νερού. Από χθες 4/4 το βράδυ 11:45 που ξεκίνησε η δυνατή βροχόπτωση, ο επικεφαλής της ομάδας, με άλλο ένα άτομο έκανε περιπολίες στα σημεία του χωριού που εντοπίζονται προβλήματα με τέτοιες συνθήκες.  Όταν διαπίστωσε ότι τα πράγματα σοβαρεύουν, ενημερώθηκαν οι ανάλογες υπηρεσίες και όλα τα μέλη της ομάδος, τα οποία μπορούν να συνδράμουν με όσα μέσα διαθέτουν.

Παρεμπιπτόντως, εκεί καταλάβαμε ότι στα περισσότερα σπίτια που σημειώθηκαν ζημιές ανήκαν στους εθελοντές μας. Τα μέλη έμειναν στα σημεία έως και τις 3:30 το πρωί και αφού είχαν ηρεμήσει τα καιρικά φαινόμενα.

Κατόπιν συνεννόησης με τις τοπικές αρχές, αποφασίσθηκε να αποσυρθούν τα άτομα ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να μπορούν να συνδράμουν όπου χρειαστεί. Να τονίσουμε ότι η ομάδα δεν έχει αντλίες, αν είχε θα τις χρησιμοποιούσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη στα σπίτια που είχαν πρόβλημα.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα μέλη συνέχισαν να προσφέρουν βοήθεια όπως μπορούσαν σε όποιον την χρειαζόταν. Ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο με δύο μέλη έκανε έλεγχο το οδικό δίκτυο μέχρι τη Βουρβουρού και ενημέρωνε συνεχώς για τις κατολισθήσεις την Γ. Γ. Πολιτικής προστασίας.  Είμαστε περήφανοι για όλους σας κυρίως για την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που δείξατε.

Υ.Γ Ευχόμαστε να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα μας βοηθήσει να πάρουμε και τον εξοπλισμό απάντλησης υδάτων. Είναι εξοπλισμός αναγκαίος, το λέμε εδώ και 1,5 χρόνο… Εξοπλισμός που σε τέτοιες στιγμές θα είναι έτοιμος για χρήση, και στην διάθεση όποιου έχει ανάγκη