Την εκτίμηση, ότι τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, θα οδηγήσουν στην απώλεια 35.000 περίπου θέσεων εργασίας σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κατερίνη και 145.000 σε όλη τη χώρα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης.

Σε συνέντευξή του στον Focus FM, επεσήμανε, ότι «πανελλαδικά εκτιμάται, ότι έχουν χαθεί 100.000 θέσεις εργασίας και 40-50.000 από πέρυσι. Από αυτές υπολογίζουμε, ότι ποσοστιαία το 1/3 -1/4 θα είναι σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Χαλκιδική. Τα οριστικά στοιχεία για το Μάρτιο θα τα έχουμε μετά τις 15 Απριλίου».

Ο κ. Κυπριανίδης επεσήμανε, ότι «Αργήσαμε στη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, αργήσαμε να απαγορεύσουμε τις απολύσεις. Η κυβέρνηση έπρεπε να αναλάβει το μισθολογικό κόστος όλων των εργαζομένων για να υπάρχουν οι εργαζόμενοι στο τέλος της κρίσης και να σταθούμε στα πόδια μας».

Ο κ.Κυπριανίδης τόνισε, ότι στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία για «εκμετάλλευση» από τους εργοδότες των 800 ευρώ, που δικαιούνται εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης, υπογράμμισε όμως, ότι έχουν υποπέσει στην αντίληψή του καταγγελίες από άλλες περιοχές, ότι εργοδότες ζήτησαν «μίζα» για να θέσουν εργαζόμενους σε αναστολής σύμβασης ή και ότι ζήτησαν να καρπωθούν οι ίδιοι τα 800 ευρώ, δίνοντας στους εργαζόμενους τον κανονικό μισθό τους.