Ακολουθώντας τις συμβουλές της ιατρικής ομάδας του, ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του. Επιθυμεί να τους ευχαριστήσει όλους στο νοσοκομείοα St Thomaw για την ευφυή φροντίδα την οποία έλαβε» όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του.

Θα παραμείνει για παρακολούθηση στο Chequers, στην επίσημη εξοχική κατοικία των πρωθυπουργών της Βρετανίας.

«Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω. Τους χρωστάω τη ζωή μου», ανέφερε ο Τζόνσον σε σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά χθες.

Η Κάρι Σίμοντς, η έγκυος μνηστή του Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό, το οποίο βοήθησε τον Βρετανό πρωθυπουργό να ξεπεράσει την περιπέτεια του με την COVID-19, προσθέτοντας ότι υπήρξαν «πολύ μαύρες στιγμές» την προηγούμενη εβδομάδα.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσω αρκετά τους ανθρώπους του εθνικού συστήματος υγείας. Το προσωπικό στο νοσοκομείο St Thomas υπήρξε εξαιρετικό. Δεν θα μπορέσω ποτέ να σας το ξεπληρώσω και δεν θα σταματήσω ποτέ να σας ευχαριστώ» έγραψε η ίδια στο Twitter.

Ο 55χρονος πολιτικός εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή με υψηλό πυρετό και πέρασε τρεις ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Την Πέμπτη μεταφέρθηκε και πάλι σε θάλαμο νοσηλείας. Παραμένει άγνωστο το πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με τo βρετανικό Press Association, ο Τζόνσον έχει μαζί του ένα τάμπλετ για να βλέπει ταινίες όπως ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» ενώ του αρέσει να λύνει σουντόκου.

Κατά τη νοσηλεία του έχει λάβει χιλιάδες κάρτες με ευχές για γρήγορη ανάρρωση και καθημερινές επιστολές από τη μνηστή του Κάρι Σίμοντς.

Ωστόσο, η κυβέρνησή του Τζόνσον δέχεται ισχυρές πιέσεις για να εξηγήσει το μεγάλο αριθμό θανάτων από τον κορονοϊό.

Κατά τις δύο συνεχόμενες ημέρες, τα νοσοκομεία στη Βρετανία αναφέρουν αύξηση των θανάτων κατά περισσότερο από 900.

Ο αριθμός των 980 θανάτων την Παρασκευή ξεπέρασε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων θανάτων στην Ιταλία, που έχει δεχτεί το σοβαρότερο πλήγμα ανθρώπινων απωλειών στην Ευρώπη.