Καμία διάθεση χαλάρωσης των μέτρων παρά την καλή εξέλιξη που έχει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα δεν έχουν στην κυβέρνηση, εξ ου και η προετοιμασία για νέα μέτρα.

Οπως έχει γίνει γνωστό παρατάθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τα τέλη Απριλίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου, ενώ κλειστές για τους πιστούς θα είναι οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στις σκέψεις των ανθρώπων της κυβέρνησης πάντως είναι ακόμη ένα μέτρο και δεν είναι άλλο από την απαγόρευση ολικής κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο και ανήμερα της εορτής του Πάσχα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι αποφάσεις να ληφθούν την τελευταία στιγμή, αναλόγως με τη συμπεριφορά που δείξει ο κόσμος. Αν δηλαδή υπάρξει μαζική κίνηση των πολιτών, όπως το περασμένο Σαββατοκύριακο, τότε ενδέχεται να ληφθεί η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας των ΙΧ.

Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως αν αποφασιστεί το πλέον αυστηρό μέτρο, θα τεθεί σε εφαρμογή από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός πριν και μετά την Ανάσταση και φυσικά την Κυριακή του Πάσχα για να μπει φρένο στις συναθροίσεις σουβλίσματος του οβελία.