Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται στην εφαρμογή που τον τελευταίο καιρό -και ειδικότερα από όταν τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού– έχει «κατακτήσει» τα timeline και τα stories μας, τόσο στο Facebook όσο και σε Instagram.

Φυσικά, ο λόγος γίνεται για το TikTok, το οποίο από το τέλος του Απρίλη αναβαθμίζει το επίπεδο ασφαλείας μεταξύ των χρηστών, απαγορεύοντας σε άτομα από 16 ετών και κάτω, να δέχονται ή να στέλνουν προσωπικά μηνύματα.

Ειδικότερα, η αλλαγή αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή στις 30 του Απρίλη και σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας της εταιρείας, η απαγόρευση αυτή στοχεύει στο να γίνει «ένα βήμα παραπάνω» όσον αφορά στους περιορισμούς που ήδη υπάρχουν (για παράδειγμα, οι χρήστες δεν μπορούν να λάβουν μήνυμα από κάποιον που δεν έχουν στη λίστα φίλων τους).

«Ως μέρος της δέσμευσής μας να βελτιώσουμε την ασφάλεια στο TikTok, σας παρουσιάζουμε νέους περιορισμούς όσον αφορά στα προσωπικά μηνύματα» ανέφερε συγκεκριμένα ο Cormac Keenan, σύμφωνα με την Independent.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τα μηνύματα «ένα εξαιρετικό εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν νέους φίλους όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο», ωστόσο επεσήμανε πως παρά τις όποιες καλές προσθέσεις, πρέπει να ληφθούν υπόψιν και οι τρόποι που μπορεί κάποιος να καταχραστεί τη δυνατότητα.

Ο Andy Burrows, επικεφαλής στον τομέα διαδικτυακής ασφάλειας ανηλίκων του βρετανικού Εθνικού Οργανισμού για την Πρόληψη Βιαιότητας κατά Ανηλίκων έκανε λόγο για μία πολύ καλή κίνηση από την εταιρεία και παρακίνησε και άλλες να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, ορισμένοι εκμεταλλεύονται το κλίμα και βάζουν στο στόχαστρό τους παιδιά, που περνούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο.

Πηγή: Pixabay