Η καθημερινή πίεση που υπάρχει σε συνδυασμό με τα εξαντλητικά πολλές φορές εργασιακά ωράρια, η αλήθεια είναι ότι δεν μας δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούμε με εξερευνήσεις, εκδρομές αλλά και να αγαπήσουμε περισσότερο τον τόπο μας.

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που πάρθηκαν συνέβαλαν στο να δούμε διαφορετικά πράγματα τα οποία μέχρι πρότινος φαίνονταν και τα θεωρούσαμε ασήμαντα.

Ισως λοιπόν είναι μία ευκαιρία να δούμε το θετικό της υπόθεσης και να αγαπήσουμε ξανά τη Χαλκιδική μας!

Κάτι που έκανε ο αντιδήμαρχος του δήμου Πολυγύρου, Γιώργος Ματέας που μέσω διαδικτύου μας «ταξίδεψε» σε μέρη που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζαμε.

«Στην ρωγμή του χρόνου και χαμένο στη λήθη, έρμαιο στη ροή του Χαβρία βρίσκεται κτιριακό συγκρότημα άγνωστης χρήσης και ακριβής χρονολόγησης.

Ίσως κατάλοιπο μοναστηριών ή λουτρών ή ακόμα εγκαταστάσεων λιμανιού μιας άλλης εποχής.

Κατόπιν πρόσκλησης η εφορία αρχαιοτήτων κατέγραψε και φωτογράφισε τα ορατά τμήματα (τοιχοποιία, πεταλοειδής αψίδα εντός των υδάτων και κεραμικά όστρακα) και έκρινε πως πρόκειται για αξιόλογο εύρημα, παρόλο που για ανασκαφές δεν γίνεται λόγος.

Ο ποταμό που με σχετική βεβαιότητα, την εποχή της χρήσης του κτιρίου δε περνούσε δίπλα του αλλά αρκετά δυτικότερα, μας αποκαλύπτει μέρος της χαμένης ιστορίας αυτού του τόπου».