Ξεκινά σήμερα από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία η πληρωμή των συντάξεων που αφορά 369.000 δικαιούχους. Για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, τα ΕΛΤΑ υπενθυμίζουν ότι ισχύουν τα μέτρα προστασίας που είχαν τα ληφθεί και κατά την πληρωμή των συντάξεων του περασμένου μήνα.

Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή των συντάξεων θα πραγματοποιείται απαραίτητα σε ανοικτό χώρο (εκτός της οικίας του δικαιούχου ή, σε περιπτώσεις αγροτικών οικισμών, σε κάποιο δημόσιο χώρο που θα οριστεί ως σημείο πληρωμής, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές), τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ, για την υπογραφή, απαιτείται στιλό του συνταξιούχου.

Για την είσπραξη της σύνταξής τους, τα ΕΛΤΑ προτρέπουν τους συνταξιούχους να είναι εφοδιασμένοι με μάσκα και γάντια και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σημειώνεται ότι οι ταχυδρόμοι έχουν ήδη λάβει αναλυτικές οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως και για τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των πολιτών, πίσω από τα γκισέ, στους δρόμους και στα σπίτια, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ταχυδρομική εξυπηρέτηση της χώρας, λαμβάνοντας, παράλληλα, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων τους και των πολιτών», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕEE