Ανακοίνωση καταδίκης της κακοποίησης ζώων στο δήμο Πολυγύρου-και όχι μόνο- εξέδωσε η Συνεργασία Πολιτών.

Αναλυτικά αυτή αναφέρει:

«Τα πρόσφατα περιστατικά κακοποίησης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Πολυγύρου, τα οποία καταγγέλθηκαν από το Φιλοζωικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σωματείο πρέπει να μας βρουν όλους απέναντι.

Όμως, η προφανής καταδίκη τέτοιων συμπεριφορών θα πρέπει να συνοδεύεται κι από μια σειρά πράξεων στήριξης του φιλοζωικού κινήματος, ιδιαίτερα τώρα που η κρίση του κορονοϊού έχει επιπτώσεις και στην ζωή των ζώων συντροφιάς. Η βία που συνοδεύει την υγειονομική κρίση, οι περιορισμοί στην κίνηση, τα εμπόδια στην φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς κι η διαχρονικά ελλιπής στήριξη του κεντρικού κράτους στο φιλοζωικό κίνημα θα πρέπει να μας προβληματίσουν. Αντίστοιχα ανησυχητική είναι κι η διαχρονική απουσία της εκπαίδευσης από την διάπλαση της κοινωνικής συνείδησης σε σχέση με τα ζώα συντροφιάς και την ευζωία των ζώων γενικότερα. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Συνεργασία Πολιτών του Δήμου Πολύγυρου, από την πρώτη ημέρα έδρασε και συνεχίζει να δρα υπέρ της προστασίας των ζώων. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς καμία διάθεση αυτοπροβολής, αλλά με προσωπική αυτοθυσία καταφέραμε να προσφέρουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε όσα περισσότερα ζώα συντροφιάς μπορέσαμε. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να πράττουμε και στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, όμως, ξεκινάμε από σήμερα, μία μεγάλη πρωτοβουλία, καταρχήν διαδικτυακής ενημέρωσης και καμπάνιας κοινωνικής ευαισθητοποίησης και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και μία εκστρατεία στήριξης του φιλοζωικού κινήματος, μέσω φυσικής παρουσίας. 

Στόχος μας ήταν και παραμένει να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των στόχων του φιλοζωικού κινήματος και παράλληλα να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και τις δράσεις μας υπέρ της προστασίας των ζώων στο πεδίο της καθημερινότητας».