Σε δύο φάσεις θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Αυτή είναι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών και των επιστημόνων αλλά και τις συζητήσεις που είχε με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η πρώτη φάση αφορά τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου οι οποίοι θα επιστρέψουν στα θρανία στις 11 Μαΐου.

Δύο εβδομάδες αργότερα ακολουθεί η δεύτερη φάση, με τους μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών να επιστρέφουν στις 25 του μηνός.

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά η σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο τέλος Μαΐου, ενώ για την πρωτοβάθμια στις 26 Ιουνίου.

Ανά θρανίο και με αντισηπτικά

Οι επιστήμονες θα μελετήσουν πολύ προσεκτικά την επίπτωση της επαναλειτουργίας Γυμνασίων και Λυκείων στην πορεία της πανδημίας και μόνο αν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα θα ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Η επιστροφή των μαθητών πάντως στα θρανία θα είναι εντελώς διαφορετική από την καθιερωμένη και από αυτή που ίσχυε πριν.

Στις τάξεις θα υπάρχουν αντισηπτικά, πιθανότατα θα βρίσκεται ένας μαθητής ανά θρανίο και θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι είναι πολύ πιθανό να μην πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς.