Έχουν ξεκινήσει να προετοιμάζονται για το άνοιγμα των καταστημάτων τους οι επαγγελματίες των Ειδών Αλιείας, ελεύθερης και αυτόνομης κατάδυσης.

Τα ΚΑΔ των περισσότερων καταστημάτων ειδών αλιείας ανήκουν στη κατηγορία «Αθλητικά Είδη», έτσι μετά από τις πρόσφατες ανακοινώσεις η Δευτέρα θα είναι η πρώτη ημέρα λειτουργίας μετά το lock down.

Επειδή θα ισχύουν προσαρμοσμένα ωράρια καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τα καταστήματα για τις ώρες λειτουργίας.

Τι ισχύει στο ερασιτεχνικό ψάρεμα

• Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι την Δευτέρα 4 Μαΐου και ώρα 6:00 το πρωί λήγουν τα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά το ερασιτεχνικό ψάρεμα, κολύμπι, σκάφη αναψυχής και θαλάσσιες δραστηριότητες (watersports).

• Μπορεί το SMS να φεύγει, παραμένει η απαγόρευση για τις μετακινήσεις εκτός νομού. Η μετακίνηση σε άλλους νομούς αναμένεται να επιτραπεί σταδιακά από τις 19 Μαΐου.

• Με αυτό το δεδομένο το ψάρεμα θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός της περιφέρειας διαμονής και λογικά αντίστοιχα επηρεάζει και τις μετακινήσεις με το σκάφος. Αναμένουμε διευκρινιστική σχετικά με αυτό που είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός στις 25 Απριλίου για το δύο άτομα ανά σκάφος (διαβάστε σχετικά εδώ: https://www.boatfishing.gr/arsi-perioristikon-metron-se-skafi-kai-psarema-tha-epitrepontai-2-atoma-ana-varka )

• Το ψάρεμα από ακτή δεν θα έχει άλλο περιορισμό εκτός από τον περιορισμό περιφέρειας (ακολουθώντας τις πιθανές κυβερνητικές οδηγίες που θα δοθούν για περιορισμένη κυκλοφορία από 12 το βράδυ ως 6 το πρωί σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους)

• Το υποβρύχιο ψάρεμα και το παραγάδι απαγορεύονται λόγω Μαΐου. (διαβάστε σχετικά εδώ: https://www.boatfishing.gr/psarema-ton-maio-ti-apagorevete-ke-ti-epitrepete/)

Ευχόμαστε σε όλους καλές θάλασσες και ελπίζουμε η κυβέρνηση να ΜΗ δώσει άλλη παράταση, αφού ως γνωστό το ψάρεμα είναι ένα από τα πιο μοναχικά σπορ, πραγματοποιείται σε ανοιχτό χώρο και αφορά χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: boatfishing.gr