Κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη Χαλκιδική και αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα καθώς οι ιδιοκτήτες κατοικιών αλλά και ξενοδοχειακών καταλυμάτων ξεκινούν προετοιμασίες και επισκευές σε αυτά ενόψει του καλοκαιριού.

«Από την εβδομάδα που μας πέρασε υπήρξε κινητικότητα και λόγω καλοκαιρίας και γιατί ο κόσμος ελπίζει ότι με την καλή κατάσταση που εμφανίζει η χώρα και τα με λίγα κρούσματα κορωνοϊού, τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά και υπάρχει πιθανότητα να κινηθεί και ο τουρισμός», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος. «Βρισκόμαστε σε μια πορεία ανάκαμψης σιγά σιγά και ως προς τη διάθεση του κόσμου και ως προς τις εργασίες που γίνονται σε επίπεδο νομού», σχολιάζει.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής διευκρινίζει ότι όσοι μετακινήθηκαν στα μέσα Μαρτίου από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, παρέμειναν εκεί και δεν επέστρεψαν πίσω ενώ είναι πολύ πιθανόν να μην γυρίσουν καθόλου ως το καλοκαίρι, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από σήμερα και με τη σταδιακή άρση των περιορισμών παρατηρείται αυξημένη κίνηση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, από χωριό σε χωριό, ενώ φαίνεται ότι εκτός από τις εργασίες που ξεκινούν οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων συνεχίζουν τις επισκευές και ανακαινίσεις που είχαν ήδη ξεκινήσει πριν από τον Μάρτιο, αλλά ενδεχομένως δεν ολοκληρώθηκαν λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή και η Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής ξεκινά τις συντηρήσεις του οδικού δικτύου που υλοποιούνται κάθε χρόνο, τέτοιον καιρό στην περιοχή. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες διαγωνισμού του έργου για τη συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου κεντρικής Χαλκιδικής που προβλέπει, μεταξύ άλλων, αποκαταστάσεις φθαρμένου οδοστρώματος, καθαρισμούς πρανών, αντικαταστάσεις χαλασμένων στηθαίων, εργασίες ηλεκτροφωτισμού κ.ά, στους Δήμους Πολυγύρου και Σιθωνίας αλλά και σε μέρος του δικτύου του Δήμου Αριστοτέλη.

Επιπλέον υπήρξε συνεννόηση μεταξύ της Αντιπεριφέρειας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αποστολή δύο συνεργείων στο νομό Χαλκιδικής, που επί δέκα μέρες θα αποκαθιστούν φθορές στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και πιο συγκεκριμένα σε σημαντικούς κόμβους κυκλοφορίας.