ʕщJTɊϓ Бى͏ӠʁօӠӅ ō`ЁсďӉJϠʁօͅɏ ӔϠʅ͔я ԏՠǑJ˅ɏՠʑǔǓ. (֙ԏÑVɁ: ć̏ЏՋϓ ȁ́ӇӠ- Eurokinissi)

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από τις αρχές Ιουνίου που είναι προγραμματισμένο τα καταστήματα εστίασης στην Ελλάδα.

Το ίδιο ίσως συμβεί και με τα εμπορικά κέντρα, ενώ υπάρχει σκέψη να λειτουργήσουν και εσωτερικοί χώροι υπό τη μορφή ημιυπαίθριων.

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

«Πρωταρχικό ρόλο και αξία έχει η δημόσια υγεία, επομένως θα πρέπει να μετρήσουμε το πρώτο βήμα που έγινε χθες, στη συνέχεια το δεύτερο βήμα που θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου και μετά θα αποφασίσουν οι ειδικοί αν μπορούμε να φέρουμε την εστίαση νωρίτερα.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η εστίαση να ανακτήσει τη δυναμική που είχε πριν, δηλαδή να καλύψει τα τ.μ. και να έχει πάλι τους πελάτες που είχε.

Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας θα ληφθούν μετά το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, δηλαδή μετά τις 18 Μαϊου.»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατέστησε σαφές ότι ο υπουργός Εσωτερικών και οι δήμοι της χώρας έχουν ήδη συμφωνήσει σε παραχώρηση περισσότερου χώρου και σε χαμηλότερα δημοτικά τέλη.