Στην ανάγκη τήρησης των κανόνων ατομικής προστασίας με το τρίπτυχο των αποστάσεων, της υγιεινής των χεριών και της χρήσης μάσκας, αλλά και στην ανάγκη καθημερινής αξιολόγησης της νέας φάσης που περάσαμε, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα εμφανίζονται, για να κριθεί η μετέπειτα διαδικασία, στάθηκε αρχικά, στη χθεσινή του ενημέρωση για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού στη χώρα μας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στα “fake news” που κυκλοφορούν αναφορικά με τις δήθεν απαγορεύσεις μετακίνησης για άτομα άνω των 65 ετών, τονίζοντας πως δεν ισχύει καμία απαγόρευση παρά μόνο σύσταση, ότι για την δική τους προστασία, καλό είναι να κυκλοφορούν όσο το δυνατό λιγότερο.

Επίσης τόνισε ότι το ίδιο ισχύει και για τα “fake news” για τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ των ωρών 12-6 π.μ. και τόνισε πως απλά έγινε σύσταση και ζητήθηκε η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων για τις ώρες αυτές, κάτι που δεν συνδέεται όμως με επιβολή προστίμου.