Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz ετοιμάζεται για μια ενδεχόμενη κατάθεση πτώχευσης, καθώς η πανδημία του κορωνοϊου έχει επηρεάσει σημαντικά τις δραστηριότητες της, μηδενίζοντας σχεδόν τον κύκλο εργασιών της.

Η Hertz δεν έχει πραγματοποιήσει ορισμένες πληρωμές σχετικά με τη μίσθωση 500.000 οχημάτων του στόλους της και βρίσκεται σε συνομιλίες με τους δανειστές της προκειμένου να μειώσει τις υποχρεώσεις της σε ότι έχουν να κάνουν με τις πληρωμές δανείων. Παράλληλα βρίσκεται σε συζητήσεις για μια συμφωνία ανοχής με τους πιστωτές της, μια συμφωνία που θα συμβάλει στην αποφυγή της χρεοκοπίας.

Η διευθύνων σύμβουλος της Hertz Kathryn Marinello λέει ότι η εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει την αίτηση πτώχευσης. Πιέζει επίσης το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να βοηθήσει τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, που σύμφωνα με την Marinello, έχουν πληγεί το ίδιο με τις αεροπορικές εταιρίες λόγω της πανδημίας.

Η Hertz αναφέρει ότι έχει χρέος αξίας 17 δισ. δολαρίων που περιλαμβάνει 3,7 δισ. δολάρια εταιρικών ομολόγων και δανείων και 13,4 δισ. δολαρίων δανείων που σχετίζονται και υποστηρίζονται από τα οχήματα του στόλου της.

Πρόσφατα απέλυσε περίπου 10.000 υπαλλήλους της στη Βόρεια Αμερική, νούμερο που αντιστοιχεί στο 26% του εργατικού της δυναμικού, “σε μια προσπάθεια ευθυγράμμισης του προσωπικού και της ζήτησης για ταξίδια”.

Η μετοχή της εταιρίας έχει χάσει το 73% της αξίας της τους τελευταίους τρεις μήνες.